Spoorwegen

NIEUWE STREEFDATUM: VANAF 31 MAART DIRECTE EUROSTAR NAAR LONDEN

Zakenreisnieuws.nl – 14 november 2019 – 14:38 | Door: Neal Luitwieler | Foto: Eurostar

AMSTERDAM – De Nederlandse Spoorwegen en Eurostar streven ernaar om vanaf 31 maart een directe Eurostar-verbinding van Amsterdam naar Londen aan te bieden. Reizigers hoeven dan niet meer in Brussel de trein uit voor een paspoort- en veiligheidscontrole. Dat heeft de NS aan dit medium laten weten.

Een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij benadrukt dat het nog geen definitieve datum is: pas als de laatste handtekeningen zijn gezet onder een overeenkomst met het Verenigd Koninkrijk, kan de ticketverkoop voor de rechtstreekse treinen beginnen.

Die overeenkomst is nodig om de Britse grenscontrole al op Amsterdam- en Rotterdam Centraal te laten plaatsvinden. Dan hoeven reizigers er niet meer in Brussel doorheen, wat een uur reistijd scheelt (3,5 i.p.v. 4,5 uur uit Rotterdam). Zo kan de trein beter concurreren met het vliegtuig.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie sprak eerder nog de verwachting uit dat de Eurostar vanaf januari rechtstreeks naar Londen kan rijden, maar dat gaat dus niet meer lukken. In omgekeerde richting, vanuit de Britse hoofdstad, rijdt de trein al vanaf de start in 2018 rechtstreeks.

Open chat
1
Hulp nodig?
Heb je een vraag of opmerking, start dan nu een chat.
Powered by